piektdiena, 2014. gada 27. jūnijs

Kādi ir alcheimera slimības simptomi


alcheimera slimība
Tādi simptomi kā aizmāršīgums, mainīgs garastāvoklis,nereti liek sasaistīt ar vecuma izraisītajiem traucējumiem. ka tie varētu būt Alcheimera agrīnie simptomi. Diagnoze Alcheimers ir kā viena no demences izpausmēm, kas ir Alcheimeram ir tieksme samērā ātri attīstīties un pie nepietiekamas aprūpes pacients nonāk arvien smagākā stadijā. 
Bieži šķiet, ka Alcheimers un vairāki demences simptomi novērojami vien vecākiem cilvēkiem. Ir bijušas tādas situācijas, kad gados jaunākiem cilvēkiem iespējams novērot pašas pirmās pazīmes, tie no sākuma varētu šķist kā ikdienas spriedzes izraisītas blakusparādības. Iedzimtība, vecums, slimības vēsture - tie pagaidām ir galvenākie iemesli, kuru ietekmē var rasties gan demence, gan arī Alcheimers. Ja ģimenes lokā ir bijuši jau tādi saslimšanas gadījumi, rūpīgi jāseko līdzi tuvinieka uzvedības pārmaiņām. Alcheimera slimības pacientiem biežāk redzamākie simptomi saistās ar pārmaiņām uzvedībā, nesaprātīgām un straujām garastāvokļa maiņām, nevarēšanu koncentrēt uzmanību uzdevumiem u.c. Alcheimera smagākajā formā pacients jau vairs nevar atpazīt tuviniekus un ir izteikti iezīmējušies runas traucējumi. Alcheimera saslimšana un pat tikai demence bieži izraisa satraukumu, jo tieši neziņa ir tas, kas biedē. Ikkatram, kurš sastapies ar šīs slimības pacientu, zinās teikt, ka pat iespējami maznozīmīgas ikdienas darbības var var sniegt milzīgas problēmas ne vien pašam slimniekam, bet arī tuviniekiem. Kā viena no iespējām, kā sniegt palīdzību ar Alcheimeru sirgstošam pacientam, ir ar kvalificētu sociālo aprūpi profesionāļu kontrolē. Uzzini par alcheimera slimību šeit: http://seniorbaltic.lv/lv/content/demences-pacientu-apr%C5%ABpe
Ar Alcheimeru sirgstošam cilvēkam noteikti ir vajadzīga profesionāļu palīdzība, kas dos iespēju palēnināt saslimšanas attīstību un vieglāku padarīs arī tavu ikdienu.  Tomēr aprūpes centrs Senior Baltic pilnīgi atšķiras no līdzīgām iestādēm. Tā ir ļoti moderna ēka, kur līdz pat vissīkākajām niansēm ir padomāts par Alcheimera slimības pacientu ērtībām, labsajūtu un drošību. Aprūpes centrā tiek nodrošināta tik ļoti svarīgā sociālā aprūpe kvalificētu speciālistu klātienē. Tiem, kas sirgst ar vecuma demenci ir gan atmiņas vingrinājumi, gan ir aktīva viņu iekļaušana ikdienas darbos, sniegts atbalsts higiēnas aktivitātēs u.c. Aprūpes centrs Senior Baltic sniedz izdevību Alcheimera slimniekiem ar pašu vieglāko slimības formu ievietoties dienas stacionārajā un sekmēt ierobežot slimības pilnveidošanos. Aprūpes centra rezidence “Dzintara Melodija” atrašanās vieta ir galvaspilsētā Rīga, Jaunpils ielā 20. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru