pirmdiena, 2014. gada 24. marts

Credo - autoskola Rīgā

autoskola
Lai varētu vadīt transportlīdzekli un būt pilntiesīgs ceļu satiksmes dalībnieks, strikta prasība ir autovadītāja tiesības. Autoskolas kursantus apmāca skolotāji un auto vadīšanas instruktori. 
B kategorijas kursi autoskolā ļauj saņemt autovadītāja braukšanas apliecību tādu transporta līdzekļu vadīšanā, kuru vietu daudzums ieskaitot autovadītāja vietu nepārsniedz deviņas sēdvietas un kuru masa ir nav lielāka par 3500 kilogramiem. Ceļa satiksmes noteikumu apgūšanu autosk
olā ir atļauts sākt jau no 16 gadiem, bet Valsts eksāmenus atļauts kārtot tikai 18 gadu vecumā.
Līdztekus ceļa satiksmes noteikumu apguvei jaunais autobraucējs var sākt auto vadīšanas apmācības nodarbības pie Teorijas apguves laikā var sākt braukšanas apmācību, tomēr vispirms medicīniskā pārbaude pagaidu tiesību nokārtošanai..
PROFESIONĀLO AUTOVADĪTĀJU APLIECĪBA
Izsludinātā Eiropas Savienības direktīva nosaka atdalīt neprofesionālos un profesionālos vadītājus. Tā nosaka profesionālās kategorijas saņemšanu transportlīdzekļu vadītājiem, kas strādā Eiropas Savienībā reģistrētos koncernos un kas veic pārvadājumus ar D1, C1 u.tml. kategorijas mehāniskajiem transportlīdzekļiem.
Izejot sekmīgas apmācības autoskolā, Vēlāk, kad autoskolā ir nokārtoti visi pārbaudījumi un iemācītas pienācīgas braukšanas prasmes, jaunais autobraucējs var iet uz valsts eksāmena kārtošanu Ceļu satiksmes drošības direkcijā. Autoskola Credo ir lieliska skola, lai apgūtu zināšanas priekš CSDD eksāmena.
 teorijas eksāmens ceļu satiksmes noteikumos. 
Otrajā daļā ir 45 jautājumi, uz kuriem jāatbild laikā teorētiskais eksāmens profesionālajos jautājumos. Kad ir nokārtota pārbaudījuma teorijas daļa, noslēgumā ir pārbaudījums braukšanā.
EKSĀMENA KĀRTOŠANA CSDD
Valsts eksāmenam var reģistrēties tie, kas ir 18 gadus veci un ceļu satiksmē braukuši kaut vai mazāk pieļaujamo stundu skaitu licencēta braukšanas instruktora pavadībā, kā arī nokārtojuši autoskolas pārbaudījumus. Sākotnēji ir pārbaudījums teorijā atbilstoši izvēlētajai transportlīdzekļu kategorijai. Otra eksāmena daļa ir auto vadīšanas pārbaudījums eksaminatora klātbūtnē.
Kad braukšanas eksāmens ir nokārtots, kursants var iet noformēt autovadītāja tiesības.


1 komentārs: